Quins projectes desenvolupem?

L’Orquestra de Cambra de Granollers, com a formació musical arrelada al seu territori, impulsa i recolza diferents projectes del seu entorn més proper i no oblida el rol que, com a formació instrumental estable, li toca desenvolupar dins el panorama musical i cultural del país.

A més de programar una Temporada estable de concerts en el Teatre Auditori de Granollers i de voltar per diferents sales de concerts del, l’OCGr no deixa de treballar, des de fa anys, per dur a terme diferents projectes educatius i socials, en paral·lel a la seva tasca musical, tant de ciutat com de país:

  • Amb una programació estable de caràcter familiar paral·lela a la seva programació de Temporada + visites guiades per escolars, per ajudar a crear nous públics que conformin, en un futur, una societat atenta a la cultura en general i la música en particular.

Els objectius d’aquest projecte de ciutat són diversos, però clarament cohesionats entre si. Parteixen d’una eina fonamental en l’educació: la capacitat vivencial que té la música de connectar les emocions, convertint-les en realitats inherents a la persona i al seu creixement personal i social.

  • Apropant la música, en la seva vessant més terapèutica, als malalts de l’Hospital de Granollers, als usuaris amb disminucions psíquiques de la “Fundació Vallés” i als presos amb disminucions psíquiques de la presó Quatre Camins, tot organitzant petits concerts, tallers i xerrades (Projecte Musicànim).

MUSICÀNIM és un projecte musical que, des de la vessant més terapèutica de la música, vol ajudar a incrementar el grau de satisfacció dels usuaris i del personal de l’Hospital de Granollers, i proporcionar als músics de l’Orquestra de cambra de Granollers una nova dimensió social en la seva pràctica professional.

Aquest projecte neix de la mà d’un conveni signat entre l’Hospital i la Fundació de l’Orquestra de Cambra de Granollers, la col·laboració voluntària de tota la plantilla de l’orquestra i el patrocini de l’Obra Social “La Caixa”. En una primera fase, s’han desenvolupat tot un seguit d’accions musicals en diferents indrets de l’Hospital de Granollers, coordinades per un musicoterapeuta (sales d’espera, hospital de dia onco-hematològic, unitat de cirurgia sense ingrés, unitat de cures pal·liatives…). En una segona fase, usuaris adults amb disminucions psíquiques del centre “Fundació Vallès”, han pogut gaudir de diferents accions coordinades per un musicoterapeuta (assaigs oberts en el Teatre Auditori, xerrades amb els músics i el Director Artístic de l’Orquestra, tallers a les sales annexes de l’EMM i Conservatori Josep M. Ruera…). En una tercera i futura fase (en procés) s’intentarà ampliar la segona fase del projecte per fer-lo arribar als presos amb discapacitat psíquica de la presó Quatre Camins.

Roda de premsa de presentació del Projecte Musicànim
a l’Hospital de Granollers

Actuació a les sales d’ espera de l’ Hospital de Granollers
(no es poden mostrar imatges dels moments musicals dins
d’ oncologia, l’ UCI i sala de parts)

Com ho aconseguim

Enriquint

La formació musical dels alumnes de l'EMM i Conservatori de Granollers, a partir d'un conveni entre ambdues entitats que potencia la interacció entre elles, a través de diverses accions supervisades pel seu Director Artístic (MàsterClass, assaigs oberts i participatius...) que clouen sempre amb un concert compartit dins la temporada estable de l’orquestra, sota la direcció del seu Director Titular (Corrado Bolsi).

RECOLZANT

La formació musical dels futurs músics professionals del nostre país, a través d'un conveni amb el Conservatori Superior de Música del Liceu, que permet als joves músics ampliar la seva formació amb assaigs i concerts amb la plantilla estable de l'orquestra sota la direcció del seu Director Titular.

COL·LABORANT

Amb altres entitats i agents musicals i culturals de la ciutat i el país per ajudar a desenvolupar tot el potencial artístic i creatiu que ens envolta (amb encàrrecs a compositors, actors i escenògrafs del país...).